Aktuellt, Inspiration, Stickat - poncho, Virkat - poncho

Trendspaning

Jag har trendspanat lite och stickat i alla dess former är fortfarande högsta mode – tur för oss som gillar garn och stickat ?

Dessutom är ponchon och capen fortfarande väldigt inne! Så har ni inte slagit till tidigare så är det hög tid att göra det i år så att även ni har en poncho. Ett väldigt användbart plagg. Själv har jag åtminstone 4 stycken.

Högst upp på bild har vi en härligt orange poncho som är stickad i PUS från du Store Alpakka. 4 nystan gick det åt och detaljer kring mönstret mm hittar du i detta inlägg från 2016. Då höll jag t o m en ponchokurs!

Efter detta projekt så virkade jag ett par varianter bl a denna:

Boho poncho! Som jag virkade med lite olika nystan jag hade hemma. Mer detaljer om denna poncho hittar du också i ett inlägg från 2016 – februari denna gång. Denna virkades uppifrån och ner.

Av massor av rutor kan man också göra en poncho. Garnet hittade jag på loppis men fick dryga ut det lite för att få till alla fransarna. Denna gjorde jag redan 2015 och du kan läsa mer om det i inlägget från den sommaren.

Det senaste av mina ponchoalster är en slätstickad variant i mohairgarn. Den är fin men väldigt lite använd. Jag är inte superförtjust i just mohairgarn. Jag kan ju se att den är fin, men den är liksom inte jag. Ni förstår vad jag menar. Ibland är det ju bara så. Ponchon var ett stick-kit som jag köpte på Syfestivalen ett år.

Det går ju att göra en superenkel poncho med hjälp av en eller två rektanglar som du sedan syr ihop. Du kan antingen köpa nytt garn eller använda restgarner. Fint blir det vilket som. Lycka till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *