Inspiration

Randigt

Jag har länge velat göra ett inlägg om att sticka/virka randigt. Randigt är klassiskt. Det är snyggt och ett lätt sätt att blanda två nyanser. Men om vi tänker efter kan randigt vara så mycket mer och går att leka med i det oändliga.

Den klassiskt gulvitrandiga Strömmasockan

Det går att skapa randiga mönster på massor av sätt. Vi kan börja med det väldigt subtila. Enfärgat randigt. randigt blir det, livar upp med lite struktur men skriker inte: Randigt!!

Man kan också tänka sig randigt i nyanser som ligger nära varandra så att kontrasten inte blir så stor.

Att varva två till tre olika nyanser skapar en mycket tydligare randighet än om du går helt banarnas och mixar massor av nyanser. samma mönster på grytlappen men olika många färger och resultatet blir väldigt olika.

Man kan även mjuka upp övergången mellan ränderna genom att skapa subtilare färgbyten. Känslan är fortfarande att det är randigt men det blir lite mer levande.

Slutligen kan du göra oregelbundna randningar eller skapa mönster för att det knappt ens ska kännas som randigt.

Så när man ser alla dessa varianter så är det ju inte konstigt att man gillar randigt. Kombinationerna är ju nästan oändliga. Med detta hoppas jag ha inspirerat dig att prova något nytt. Ett alldeles utmärkt sätt att få användning för dina restgarner. Det råder busväder i helgen. Så fram med nystan, stickor och virknålar och låt fantasin flöda! Trevlig lördag!

1 reaktion på ”Randigt

  1. Åhh så många fina randiga alster du visar. det är ju verkligen något att tänka på för alla oss som har restgarner i våra lådor. Och vilka söta knappar du monterat på den första koftan. pricken över i !!!!
    Ha det gott önskar Eva

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *