Egen design, Hildurs gratismönster 2021, Virkat, Virkat - grytlapp

Våffelvirkade grytlappar – nytt gratismönster

Att jag gillar att virka grytlappar har ni kanske redan noterat. Om så inte är fallet så kan jag berätta att jag mer än gärna virkar grytlappar. Det är ganska enkla projekt och de kan varieras i det oändliga. Dessutom får man leka med färg och form och det älskar jag. Jag ser det dessutom som ett riktigt vårtecken att virknålen åker fram tillsammans med vackra färgglada garner i bomull, lin och hampa!

Våffelvirkade grytlappar är inget nytt. Jag tror jag virkade mitt första par för si så där 15-20 år sedan. Men det var länge sedan och jag kunde inte riktigt minnas hur jag gjorde eller hur de såg ut, så jag fick virka på och komma fram till lösningar vart eftersom. Det blev en hel del repa upp och gör om, men till slut så!

Dessa grytlappar är virkade i Reko Bomull och det gick åt ca 2,5 nystan. Man kan även virka dem i Soft Cotton som har samma tjocklek. Båda finns till försäljning i butiken.

Mönster till grytlapparna hittar du som vanligt här på bloggen.

Våffelvirkade grytlappar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *