Hildurs gratismönster 2021, Virkat, Virkat - grytlapp

Den randiga grytlappen – gratismönster

Det är så roligt att virka grytlappar! Både av nya, orörda nystan och av restgarner. Dessa har jag virkat förut och de görs i ett beprövat gammalt mönster. Ingen aning om var det kommer ifrån från början men jag har sett detta och liknande på gamla grytlappar också.

Jag virkat mina nerifrån och upp men jag har hört att andra virkar dem från hanken och ner. Så båda sätten går säkert alldeles utmärkt. Vill du prova att virka dig ett par, så hittar du mönstret här på bloggen.

De första 4 lördagarna i maj, start 1 maj, kommer vi ha popup-butik på Nora gård ute på Värmdö igen, som vi har haft nu några år i rad. Vi kommer att hålla till i det nyligen iordningsställda galleriet som ligger bredvid loppisen. Öppet lördagar 10-15. Om du blivit sugen på att virka grytlappar så kan du komma dit och inspireras. Jag kommer att ta med grytlappar, garn och mönster och givetvis massor av annat. Galleriet är större än Drängstugan där vi höll till förra året och vi kommer att dela lokal med Värmdöfotografen som kommer att ha fotoutställning. Givetvis så kommer vi att ta hänsyn till rådande restriktioner och begränsa antalet besökare som får vara i galleriet samtidigt. Välkommen dit om du har vägarna förbi. Vi planerar dessutom att återkomma i mitten av augusti för fyra nya lördagar.

Hanken

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *