Nya fina knappar

Har du fula knappar i lådan därhemma? I så fall har du möjlighet att göra om dem så att de blir som du vill ha dem. Jag hade ett antal riktigt fula, plastiga, silverfärgade knappar i min sylåda. De hade legat där i flera år, sedan jag sprättade bort dem ifrån en kappa och sydde i nya snygga knappar istället. Varför jag sparat dem har jag faktiskt ingen aning om, men nu fick jag i alla fall användning för dem. Jag gjorde nämligen om mina och använde dem som dekoration på en mössa. De skulle lika gärna ha kunnat användas som brosch eller knappar på en kofta. Alternativen är många. Endast fantasin begränsar vad du hittar på. Så här gjorde jag:

1) Jag började med att leta reda på några knappar som jag inte alls tyckte om. Nu ska ni veta att de ser finare ut på bilden än de är i verkligheten, vilket väl säger en hel del.

2) Sedan tog jag fram en virknål och en bit garn och klädde så in knappen genom att virka en rundel som blev så stor att den täckte knappen och sedan minskade jag antalet maskor på baksidan så att jag fick ihop den snyggt mitt bak.  Jag fäste tråden noga och drog ihop hålet på baksidan så att knappen inte skulle lysa igenom någonstans.

3) Nu hade jag en ullig fin garnknapp som jag ville dekorera. På den första broderade jag dit en liten blomma och på den andra virkade jag en liten blomma i samma garn som jag använt när jag broderade och så sydde jag på den på knappen.

Så här blev det färdiga resultatet, som nu pryder min nya mössa.