#1gramin2gramut, Återbruk, Rensa Garnlagret, Restgarnsprojekt

Livet är en restfest!

Vi har precis lämnat påskhelgen bakom oss. Både igår och idag har vi avnjutit rester ifrån helgens goda middagar. Det är ju givetvis hur lyxigt som helst och ofta smakar grytor mm godare dagen efter än när man precis lagat till dem.

Påskpynt

Men helgen har även innehållit en restfest ifrån garnlagret. Det hela började med att vårt påskpynt hade ätits upp av det stora vindsmonstret. Ingenstans stod påskpyntslådan att finna. Så för att skapa lite påskfägring virkade jag ett gäng nya blommor att hänga i påskriset.

Jag letade reda på små och större rester av tunna bomullsgarner och sedan började jag virka. Det blev lite som en drog och jag kunde bara inte sluta och vips så hade jag 20 blommor och påskriset var klart.

Virkade blommor i påskriset.

När man väl påbörjat restgarnsfesten är det svårt att sluta…. Så jag letade upp lite kraftigare bomullsgarnsrester och satte igång att virka grytlappar. Dessa enkla i fasta maskor blev så där lagom skeva och charmiga.

Grytlappar av restgarner

Så förutom en trevlig familjehelg med mycket umgänge och trädgårdsarbete blev det också en riktig restfest. 🥳🥳🥳

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *