#1gramin2gramut, Återbruk, Egen design, Rensa Garnlagret, Restgarnsprojekt, Virkat - kofta

Mormorsrutekofta

Jag har genom åren samlat på mig så mycket garn, så nu försöker jag hitta användningsområden för det jag redan har. Man köper ju garn för att man tycker om det, är nyfiken på en ny kvalitet osv. så det är faktiskt ganska enkelt att hitta projekt till det befintliga garnlagret. Dessutom verkar jag ha en outsinlig källa med restgarner 🫣

Trots att jag frekvent genomför restgarnsprojekt och stickar av det jag redan har i lager, så verkar det ändå aldrig ta slut, eller ens minska om jag ska vara ärlig.

Så jag blev sugen på att virka mig en mormorsrutekofta. Jag hade sett många bilder och visste ungefär hur jag skulle göra. Jag hittade en bild på en mormorsruta jag gillade och skapade något liknande. Sedan satte jag igång och började virka rutor. Efter en tid började jag sy ihop dem och steg för steg växte koftan fram.

Min tanke var att den skulle bli lite diskret…. Men mindre färgklickar. Det gick år skogen insåg jag redan när jag började sy ihop rutorna. Men vad gör det. Jag gillar färg.

Det enda jag inte gillar är att den rullar ihop sig lite längst ner i framkanten men jag lurar på några varianter som skulle kunna lösa det.

Det positiva med en kall vår är att man får några tillfällen att använda koftan innan den blir för varm.

2 reaktioner på ”Mormorsrutekofta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *