Egen design, Rensa Garnlagret, Restgarnsprojekt, Virkat - sjal

Virkad halsduk av restgarner

Jag har sett magiskt vackra halsdukar som man stickat med vävmaskor – så det liknar en väv helt enkelt. Samma teknik har jag använt när jag stickat mina linnehanddukar.

Jag ville ha en halsduk av restgarner men ville helst slippa fästa 3000 trådar. Då kom jag på att om jag virkar den så kan jag fästa trådarna enkelt vart eftersom. Med varannan fast maska, varannan luftmaska så får man även en lite väveffekt. Jag virkade dessutom halsduken på längden. Så fick jag mycket variation utan att behöva göra några täta färgbyten. För att ge halsduken lite enhetlig look virkade jag en kant runt hela halsduken i en och samma nyans.

Jag valde mjuka garner som alpacka och mjuka ull och därför blev halsduken mjuk och fin att ha runt halsen.

Detta var ett superkul projekt att virka samtidigt som jag minskade mitt garnlagret något. ? jag rekommenderar er verkligen att prova.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *