Virkat - poncho

En virkad poncho!

Virkad PonchoJag har verkligen snöat in på detta med ponchos! Det är verkligen ett alldeles utmärkt plagg att ha med sig och dra på sig om man känner sig lite frusen. Jag har tidigare stickat en variant, virkat en variant med rutor och nu så har jag virkat en Boho Poncho uppifrån och ner.  Detta är ett mönster som finns översatt till svenska.

Poncho halskanten

Om du kikar närmare på mönstret, så kan du kanske se att det är mycket stolpar – enkla och dubbla, Det förekommer även luftmaskor och smygmaskor, så det är inte alls speciellt avancerat egentligen. Ökningarna sker mitt fram och mitt bak på varje varv. Jag hade inte precis det garn som behövdes, därför fick jag prova mig fram så att storleken blev rätt. Det slutade med att jag använde virknål nummer fem och dubbelt garn. Men jag som är en lång, ganska stor tjej, virkade den minsta storleken och den sitter som en smäck!

Garnet jag har använt är tvåtrådigt ullgarn. Jag hade massor av varianter i mitt garnlager, som jag kombinerade. Det är lite Visjögarn, lite garn ifrån Stickstugan på Åland och så är det garn som jag köpt i Ål-kilen i Dalarna.

Poncho fransar

Fransarna kombinerade jag av de garn jag använt. Jag hade mest kvar av grått, vitt och den cerise färgen, så de dominerar, men  här och där har jag kompletterat med en tråd mörkgrått och vinrött. Hade jag velat ha en mer diskret frans, så hade jag kunnat göra den enbart i den vinröda färgen, men jag valde att inte vara så diskret. 🙂

I februari håller jag en ponchokurs tillsammans med Sandra Bosdotter. Kursen är fullbokad, men vi har en väntelista och om intresse finns, så kör vi den igen. Hör av er i så fall. Nästa inplanerade kurs kommer att handla om foto och strandväskor Virka & Fota. Den kursen håller vi den 12 april. Mer info om dessa event hittar du i butiken. Båda kurserna hålls i Stockholm på Södermalm.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *