Aktuellt

Hildurs Årstider – Vinterviken del 2

Vinterviken - Handduk draperad

Vinterviken heter ju temat för årets första kvartal. Skidspår på isen har inspirerat mig i detta mönster. Det första mönstret var en disktrasa och nu kommer del nummer 2. En handduk. När jag gjort dessa mönster har jag tänkt att de ska passa in i köket, men det är ju inget som hindrar att du använder en handduk någon annanstans. Jag älskar dessa kalla färger och tycker de passar fint så här års. Du behöver 3 eller åtminstone 2,5 nystan Soft Cotton och stickor nummer fyra, samt virknål nr 4 sedan är det bara att sätta igång. Skulle du vilja göra två likadana handdukar så klarar du dig med 5 nystan, så länge som du håller dig till stickfastheten.

Länken till mönstret hittar du här.

Behöver du garn och stickor så hittar du allt i butiken. Järbo har ändrat lite på sitt Soft Cotton garn. Det är lite tjockare och lite fluffigare än tidigare. Men stickfastheten är densamma.

Banner2b

Hildurs Årstider 2016 är namnet på årets serie med gratismönster. Ett mönster kommer att publiceras varje månad och de tre mönster som publiceras under ett kvartal kommer att hänga ihop och bilda ett tema.Vill du läsa mer om Hildurs Årstider 2016 och hitta information om årets serie med gratismönster, så kan du göra det här.

Nästa mönster i serien Vinterviken kommer att publiceras den 1 mars.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *