Aktuellt, Stickat - poncho

En härligt orange poncho! 

  
Här gick det undan. Stickor nummer 9 och 4 nystan av garnet PUS. Mönstret kommer ifrån Garnstudio. Garnet ärtgrön Du Store Alpakka. Mönstret är egentligen gjort för ett annat garn, men PUS fungerade jättebra. Jag hoppade över fransarna, som visserligen är fina, men dom tenderar att vara i vägen…

För dig som gillar ett jämt flyt när du stickar, så är detta kanske inte modellen för dig! Det är lite knöligt att sticka de maskor som bildar de utdragna ”kryssen”. Men effekten blir fin, så jag tyckte det var värt mödan. Man får till tekniken ganska bra efter ett par varv.  PUS, som är ett lite luddigt garn hjälper till att hålla ihop mönstret. Om man använder ett alltför glatt garn, så kan jag tänka mig att strukturen kan uppfattas som lite rörig. 

Men låt dig inte avskräckas av att det ser avancerar ut. Man stickar bara räta maskor, omslag och korsar några maskor! 

För dig som är intresserad av garnet, så hittar du det i butiken. Är du intresserad av att komma igång att sticka din egen poncho, så finns det fortfarande platser kvar på kursen Stick och Läs

1 reaktion på ”En härligt orange poncho! 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *