Stickat - halsduk

En halskrage till

  
Så här såg det ut i lördags när jag var ute och gick. Kallt och fullt av gnistrande snö. Solen som håller på att försvinna bakom ovädersmolnen. Väldigt vackert. Så kom gårdagen med regn…. Då blev det mindre vackert. Inatt har snön fallit igen och det är kallare ute. Till helgen har de lovat riktig iskyla i Stockholmsmått mätt. Vad passar då bättre än ytterligare en halskrage? ?

  
Jag har stickat denna av ett nystan Schachenmayr Jungle. Ett ganska trevligt garn om än lite slarvigt spunnet. Ibland får man så tjocka trådpartier att man nästan inte kan se mönstret! 

Halskragen är stickad i vävmönster. Det ger den ena sidan en tät, stabil struktur, som faktiskt liknar något som vävts. Baksidan får en helt annan struktur med uppåtstående aviga maskor. Nästan som prickar. Man kan använda kragen åt båda hållen. Det är bara att anpassa sig efter dagens humör. Denna krage är stickad runt. Tro det eller ej men jag har använt stickor nummer 9! Vävmönster blir väldigt tätt. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *