Egen design, Stickat - sjal

Vardags – en sjal i all enkelhet

Vardags

Jag fortsätter att avsluta pågående projekt. Denna sjal började jag på i våras tror jag. Jag hade en plan på att göra något annat, men det slutade med att jag gjorde en sjal istället. Den är ganska enkel och ganska vanlig så jag har döpt den till Vardags. Garnet är ifrån Onion – Nässelgarnet. Nästan 3 nystan gick åt. Garnet är lite småsträvt, så vi får väl se hur skönt det blir om halsen. Men vardagen är ju lite småsträv ibland, så det passar ju ihop med namnet. Jag har gjort mönstret själv, men har inte skrivit ner hur jag gjorde så det är inget jag kan dela med mig av.

Vardags udd

Mönstret är en ganska enkel komposition. Den är stickad från nacken och neråt. Rätstickningen dominerar men med hålmönstret blir det en enkel randning. Jag har gjort ökningarna väldigt frekvent så det har blivit en rejäl böj på sjalen som ni ser. Avslutningsvis så ökade jag på antalet maskor rejält, ökade i varannan maska och gjorde en traditionell resårkant. Jag ökade även den ett par gånger för att få den lite mer svängd. Den ligger fint runt nacken och resårkanten ger den en bra tyngd.

Vardags detalj

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *