Aktuellt

Hildurs Årstider – Vinterviken

Vinterviken - Disktrasa

Hildurs Årstider 2016 är namnet på årets serie med gratismönster. Ett mönster kommer att publiceras varje månad och de tre mönster som publiceras under ett kvartal kommer att hänga ihop och bilda ett tema.

Vinterviken heter temat för årets första kvartal. Skidspår på isen har inspirerat mig i detta mönster. De mönster som kommer att publiceras under januari – mars heter alla Vinterviken och de kommer alla att ha anknytning till köket. Årets första mönster är en disktrasa – vilken överraskning eller hur! Jag börjar tryggt med något som jag är väl bekant med. Du behöver ett nystan Soft Cotton och stickor nummer fyra, sedan är det bara att sätta igång.

Länken till mönstret hittar du här.

Behöver du garn och stickor så hittar du allt i butiken. Järbo har ändrat lite på sitt Soft Cotton garn. Det är lite tjockare och lite fluffigare än tidigare. Men stickfastheten är densamma. Den beige disktrasan är stickad i den gamla varianten, men de andra två är i den nya. Storleken på disktrasan påverkas inte som ni ser.

Banner2b

Vill du läsa mer om Hildurs Årstider 2016 och hitta information om årets serie med gratismönster, så kan du göra det här.

Nästa mönster i serien Vinterviken kommer att publiceras den 2 februari.

Jag vill också passa på att berätta att det fortfarande finns några platser kvar till kvällseventet Stick och Läs, som vi genomför här i Stockholm den 16 februari. Lär dig grunderna i hur du skapar din egen personliga poncho, eller få tips på bra mönster och kom igång att sticka! Dessutom berättar Emma från Litteraturmagazinet om böckerna du inte får missa. Läs mer och köp biljett i butiken.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *