Egen design, Stickat - halsduk

Almas Halskrage

Halskragen Alma

Det är den där tiden på året när jag rensar bland mina pågående projekt för att kunna starta ett nytt fräscht 2016. Med ledighet kommer mycket sticktid och jag njuter av att ta fram glömda skatter i påsar och göra dem klara. Denna halskrage hade inte legat så länge, men var ändå bara halvfärdig och nu är den klar. Känner du igen mönstret? Ja det är disktrasan Almas mönster. Denna är stickad i ett ganska grovt garn och med stickor 5,5 mm. 7 mönsterrepetitioner och 3 räta kantmaskor i var sida. När den kändes lagom lång så avmaskade jag och sydde ihop med maskstygn. Svårare än så behöver det inte vara. Nu kan vintern komma. Jag är beredd!

Jag vill samtidigt passa på att önska er alla ett riktigt Gott Nytt År!

Nästa blogginlägg kommer tisdag efter nyår. Då ska jag berätta om 2016 års projektidé. Uppföljaren till Månadens Disktrasa 2016. Jag filar som bäst på den just nu!

Om du befinner dig i Stockholm i mitten av februari så får du inte missa vårt event Stick och läs med Ponchon och ”böcker du inte får missa” som tema! Det finns fortfarande några platser kvar. Varför inte passa på att göra detta tillsammans med en god vän – det blir billigare om ni köper biljetter för två! Varmt välkomna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *