Egen design, Försäljning, Hildurs gratismönster 2019, Stickat - mössa

Luddes & Majas mössa – september månads gratismönster

Det är september och det är faktiskt lite höst i luften även om det emellanåt är sommar. Det har blivit dags för ett nytt gratismönster och denna gång blir det en uppfräschning av ett mönster som delats i ett inlägg för länge sedan. Septembermånads mönster är Luddes & Majas mössa. Det är en mössa som passar baby 3-6 månader, men jag vet en liten Ludde som hade sin bra mycket längre än så. Mössan går att anpassa så att den blir både större och mindre, men givetvis måste man då tänka på att det påverkar garnåtgången.

Mönstret skapades som en present till en liten Ludde och jag stickade den i grönt men tänkte att den ju lika bra går att sticka i andra färger och kanske vill en liten Maja ha en i grönt, eller blått eller Rosa. Så för kontrastens skull gjorde jag en rosa variant också. Mössan är enkel och går att anpassa efter andra garner också, men vi har stickat den i Dale Garns Cotinga, som är så ljuvligt mjukt att det nästan är som en smekning. Jag gillar också att garnet är ganska kraftigt så att mössan blir så där lagom rejäl.

Ett nystan av Cotinga räcker för en mössa och så behöver du jumper- eller rundsticka nr 5 mm.

Mönstret har finns här på bloggen som vanligt.

Vill du köpa Luddes & Majas mössa som stick-kit så har vi dem både med och utan stickor i butiken. Du kan även välja att bara köpa garnet – Cotinga. Allt hittar du hos House of Hildur

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *