Tankar kring handarbete, Vardagsfilosofi

Långsamhetens lov!

Jag behöver tänka om och acceptera långsamt, att långsamt är skönt och avkopplande. I mitt senaste inlägg var jag frustrerad över att jag aldrig blir färdig utan bara duttar runt och gör lite här och lite där, men det är ju det som är hela poängen. Att njuta och låta varje projekt få ta den tid det tar. När något får växa fram som man gjort maska för maska är ju något helt magiskt. Så om jag ramlar in i gamla föreställningar om att producera mycket och snabbt så är det ok om ni säger till mig på skarpen.

Vi behöver inte 30 ylletröjor och 20 par sockor eller vad det nu är vi snöat in på. Välj varje projekt med omsorg, som den investeringen det är i tid och pengar och njut av privilegiet du har som kan sticka eller virka. Kanske är det bättre att investera i tre lite dyrare men noga utvalda projekt istället för att massproducera något du egentligen inte behöver.

Låt oss tillsammans sjunga långsamhetens lov och njuta av varje maska, även de vi får repa upp och sticka om.

På bilden skymtar sjalen Vårblad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *