Egen design, Stickat - kofta

Koftjacka med knappar av keramik

Det började med en resa till Oxford för 3 år sedan. Vi besökte min brorsdotter som då pluggade där. En av dagarna beslöt vi oss för att besöka den botaniska trädgården. I anslutning till trädgården fanns en liten butik och där låg de mest bedårande knapparna i keramik. Jag köpte 6 stycken och har sedan letat efter ett projekt att sätta dem i.

Knappar i keramik

I höstas gick jag en utbildning på Sätergläntan i stickning och design. Vi fick i uppgift att sticka en kofta. Jag tänkte att nu har jag chansen att skapa något där mina vackra knappar kommer till användning. Jag tänkte mig en jackkofta med krage i ett ganska kraftigt garn och valet föll på Vale från Stenkyrka spinneri. Och nu, efter flera veckors räknande, stickande, stunder av upprepning och nya försök är jag nu äntligen klar. Koftan är anpassad efter mig och sitter som en smäck!

Koftjacka i Vale

2 reaktioner på ”Koftjacka med knappar av keramik

  1. Hej!

    Kul att du gillar den. Jag gjorde bara mönstret till mig. Det finns inte anpassat till andra storlekar tyvärr.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *