Egen design, Gratismönster, Hildurs gratismönster 2021, Stickat - vantar

Emilias vantar – nytt gratismönster!

Dessa vantar har jag nu stickat hur många gånger som helst. De började som en restgarnsvante men så kom jag på att göra dem i vackra Tartan 3 ifrån Fonty och Tada! Emilias vantar var födda. Tartan 3 är ett garn som består av 100% ull. Du kan dock tvätta det på 30 grader – ullprogrammet.

Tartan 3 är ett garn som egentligen hör ihop om tre med perfekta nyansövergångar för att skapa 3 färger som går från mörkt till ljust, men färgerna är så vackra så nu har jag blandat hej vilt för att skapa Emilias vantar. Mitt första par är stickat i mörkt grått som bottenfärg, natur och mörkt gul bildar mönster. Mitt andra par, som jag ännu inte har stickat färdigt är mildare och sötare och är stickat i ljust vinröd, natur och mörkt gul.

Till vantarna behöver du ha 3 nystan, 1 för bottenfärg och 2 för mönsterfärg. Det blir ganska mycket kvar av mönsterfärgerna så om du köper till ytterligare ett nystan av samma eller en annan bottenfärg så kan du få ytterligare ett par vantar. Du behöver i så fall bara kasta om ordningen på mönsterfärgerna. Bra va! 🙂

Mönster hittar du som vanligt här på bloggen.

I butiken har vi skapat förslag på 4 färdiga färgkombinationer, men om du vill välja själv, så beställer du bara 3 nystan av Tartan 3 och skriver i meddelandet att du vill ha mönster så bifogar vi det.

3 reaktioner på ”Emilias vantar – nytt gratismönster!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *