Egen design, Hildurs Gratismönster 2020, House of Hildur, Stickat - vantar

Juli – Värmdövanten

Denna vante har varit en idé i säkert ett års tid och nu äntligen är den färdig. Värmdö är min hemkommun och där jag befinner mig med min butik. Jag tycker väldigt mycket om Värmdö och kände att jag ville skapa en vante och döpa den efter trakten där jag känner mig hemma. Så här är den Värmdövanten!

Garnet kommer ifrån Stenkyrka Ullspinneri och är ett svenskt garn. Fåren finns på Gotland liksom spinneriet och jag befinner mig på Värmdö så detta är en alltigenom helsvensk produktion från ax till limpa – eller från får till vante 🙂

Du kan sticka vanten med grå eller vit bas och om du köper 1 härva vitt och en härva grått så har du tillräckligt med garn för att sticka ett par av varje sort. Jag fick t o m ca 20 gram över av varje färg.

Mönstret hittar du som vanligt här på bloggen.

Garnet säljer vi i butiken och vi använde nyanserna Mörkgrå och vit av det två-trådiga garnet.

Värmdövanten

3 reaktioner på ”Juli – Värmdövanten

  1. Så fina vantar Solhaga börjat sticka på till svärdottern som är från Värmdö! Jag har kommit till varv 30 där jag ska öka för tumkilen. Tycker inte jag får till det så mönstret stämmer. Kan inte lista ut hur jag ska få till det så tacksam för hjälp! Svårt att se på bilden hur det blir framifrån vid tumkilen så gärna en tydlig bild på det!
    Som sagt tacksam för hjälp så jag kommer vidare med vanten!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *