Egen design, Restgarnsprojekt, Virkat, virkat - väska

Något att bära vattenflaskan i!

Jag har semester och semester betyder avkoppling och då skjuter min kreativitet i höjden. Jag får så många idéer att jag knappt ens vet var och hur jag ska börja. De slåss om utrymme och det känns som om jag bara snabbt måste göra några enklare, för att jag ens ska se vilket projekt som döljer sig bakom dem. Låter kanske konstigt, eller så känner ni igen känslan.

Vi har ju ett pågående evenemang på FB där vi varvar boktips med stick- och virktips. Vi kallar det Sticka & Läs. Hittills har vi fått in massor av tips på böcker och stickprojekt. Ett som flera kommenterade rörde restgarner och vad man kan göra för att göra av med lite restgarner. OM man är väldigt produktiv och gör många projekt på ett år, så får man också mycket restgarner och udda nystan och det gäller att ta vara på dem för de är en skatt som bara väntar på att få bli upptäckt. För mig är det dessutom så att restgarner främjar kreativitet före prestation. De ligger där. De är resterna. Det som blev över. Det som inte är tänkt som något projekt alls. Så vad du än gör så blir de mer än vad de är när de ligger och skräpar i lådan.

Jag började gräva fram mina bomullsgarnsrester och ville göra något av dem, men jag vill inte, virka grytlappar – inte just nu. Jag ville göra något annat. Så jag funderade – är det något jag behöver. Det första jag kom på var en väska till vattenflaskan. Jag tycker om att vara ute i skog och mark och går då helst utan packning, men en vattenflaska vill man gärna ha med sig en varm sommardag. Mobil och nycklar kan du stoppa ner i fickan, men en vattenflaska… näe, tror inte det. Så jag satta mig ner och virkade en enkel väska till mig vattenflaska och detta är resultatet. Det finns inget mönster! Jag har bara virkat på, på frihand och hittat på allteftersom. Jag har mest haft lite kraftigare bomullsgarner, typ Soft Cotton eller Reko Bomull, men jag har även använt några tunnare som jag virkat med dubbelt garn. Bandet gjorde jag ganska brett, då jag tänker att en vattenflaska ändå väger lite så jag hoppas detta ska skapa stadga och göra att den är lite bekvämare att släpa med sig.

Nu känner jag mig redo för en promenad i skogen för att testa om den håller måttet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *