Återbruk, Hildurs julkalender 2019, Julkalender 2018

Använd allt!

I dessa tider när vi mer än någonsin måste vara försiktiga med vad vi konsumerar och varför så vill jag verkligen uppmana alla att ta vara på det ni har hemma. Jag har massor av garn i mina skåp och lådor och säkert har ni det också. Det är fina garner och vissa har vi mer av och vissa har vi mindre av och så har vi restgarner i stora mängder. Men låt inte det förfara! Gör något av det istället. Kanske räcker snutten till en del av ett broderi, kanske räcker den till ett bokmärke eller en liten mössa? Tillsammans med andra rester kanske det t o m kan bli något stort.

Till årets julmarknader, då jag alltid tar med mig lite handgjort, även om det främst är garn och stick-kit som jag säljer, har jag gjort massor av saker baserat på restgarn som jag redan hade hemma. Jag har försökt ta tillvara det jag har och göra något nytt av det. Det ska vara fint och det ska finnas omsorg bakom handarbetet men det tycker jag ändå att jag har åstadkommit och det känns så gott i själen att se vad man kan göra med det man har. Jag har stickat barnmössor – en variant av Luddes & Majas mössa med tofsar istället för pom-pom-bollar.

Babymössa

Jag har stickat reflexrosor av mina mindre garnrester – men då kompletterat med reflexgarn och broschnål. Reflexrosorna brukar vara en uppskattad julklapp när jag haft med dem till julmarknader tidigare år.

Reflexrosor

Jag har stickat muddar och randat dem när jag inte haft tillräckligt med garn för en hel mudd.

Randiga muddar

Och jag har gjort en del julpynt. Jag hade filt hemma, lite vadmal och massor av broderigarner så jag har bara suttit och varit kreativ och skapat som jag har känt för. Så roligt julpyssel. Rekommenderar det varmt!

Julhjärtan i filt och vadmal med broderi

Om du besöker julmarknaden på Värmdö Bygdegård den 1 december 10-16 eller Färgfabriken den 7-8 december 11-17 så kan du kika närmare på dessa alster. Självklart blir det massor av garn och stick-kit också! Varmt välkomna.

På Bloggen drar vi igång en julkalender med start den 1 december. Läs mer om den i blogginlägget från den 16 november.

Förra året så gjorde vi en återbrukskalender späckad med idéer på vad man kan göra med små eller stora restgarnsnystan. Om du vill kan du kika tillbaka på december 2018 och se allt vi gjorde då. Det startade den första december.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *