Aktuellt, Hildurs julkalender 2019, Stickat - disktrasor

Julkalender – Materialinfo

Tiden rinner iväg med stormsteg och det börjar bli hög tid att berätta vad du behöver för att vara med i årets julkalender/adventskalender!

Som vi tidigare berättat kommer vi att lansera 4 st nya disktrasemönster till jul. Ett nytt mönster kommer att publiceras varje adventssöndag fram till jul. Det första blir alltså redan den 1 december, bara 2 veckor kvar med andra ord.

Så vad behöver man för att delta?
Vi kommer att sticka alla våra disktrasor i Reko Bomull. Reko bomull är ett 100% återvunnet bomullsgarn som tillverkas av rester som blir över vid produktionen av t-shirts. När man tillverkar Reko man tillvara på restmaterial från modeindustrin som annars skulle behöva tas hand om på annat sätt. Dessutom används en fiber som redan är färgad, vilket gör garnet ännu mer miljövänligt. Detta innebär även att själva produktionen blir billigare, vilket gör det ännu enklare för dig att välja ett hållbart alternativ. Eftersom Reko kommer i samma grovlek som vårt Soft Cotton så kan du även använda det garnet.

Du behöver 1 nystan per disktrasa och alla disktrasor kommer att stickas med stickor nummer 4.

Vi kommer att sticka våra disktrasor i ganska juliga färger men nyanserna är många så det är bara att välja och vraka. Om du beställer dina nystan redan idag så hinner du få dem i god tid innan kalendern drar igång. Vi har dessutom tagit in nya jumperstickor i metall – Zing från KnitPro – i storlek 4 som är blåa och bara 25 cm långa (blir inte så spretigt då när man stickar) Allt du behöver hittar du alltså i butiken, det är bara att följa länken och välja dina favoritnyanser:

Reko bomull i alla nyanser
Soft Cotton i alla nyanser
Zing – Fina blåa lite kortare jumperstickor i metall i storlek 4

Trots det gråa väder som vi har här på Värmdö så är det faktiskt veckan före den traditionella skyltsöndagen – även om det inte är många som håller på den längre. I helgen drar julmarknaden på Stortorget i gamla stan igång och i morgon avtäcks NKs julskyltning. Jag förbereder mig för årets första julmarknad som blir på Värmdö Bygdegård den 1 december. Helgen efter blir det sedan julmarknad på Färgfabriken i Liljeholmen. Varmt välkomna ni som har vägarna förbi.

Ni som vill se vilka nyheter vi fått in i butiken kan gärna gå in på vår nyhetssida och ta er en titt!

Vi har också utökat REA-hyllan med produkter som kommer att utgå. Kanske hittar du något fynd där!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *