Aktuellt, Egen design, Gratismönster, Hildurs årstider 2016, Julkalender 2016

Hildurs Julkalender 16

Ännu en mellandag med en kort instruktion! Vad sitter du annars och pysslar med så här någon vecka innan jul? Kanske är det dags att göra lite papperskarameller, kanske kokar du knäck eller så är det dags att baka pepparkakor. Låt dofterna och musiken omge dig, så växer den härliga julstämningen. Min mormor Hildur hon lärde mamma att göra papperskarameller och mamma har lärt mig. Jag gör de varje år och sätter upp i granen. Mormors papperskarameller var mycket speciella och inte alls lika dem som man ser hängande överallt. Vill du prova att göra en, så kika på beskrivningen som jag gjorde för något år sedan.

Förkortningar som används idag:

km = kantmaskor, stickas alltid räta. Den sista kantmaskan på varvet stickas alltid vriden rät för att skapa en tajtare kant.
am = avig maska

* * Betyder att det som står mellan * ska upprepas tills du bara har så många maskor kvar så att du kan följa instruktionen till slutet.

För info om material så kikar ni på blogginlägget från den 25 november.

Dag 16

Sticka 5 aviga varv: 3 km, * am * 3 km

Efter dag 15 ska det se ut så här:

Stickade julgranskulor! Gör dem själv eller köp dem i butiken. De kostar endast 95 kr styck. Ett riktigt kap för en handstickad produkt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *