Aktuellt, Egen design, Gratismönster, Hildurs årstider 2016, Julkalender 2016

Hildurs Julkalender 15

Dagens ledtråd är en enkel lek med en avig och en rät maska som bildar en fin struktur med hjälp av en lätt förskjutning av maskorna fram och tillbaka. Effekten blir nästan lite bubblig. Så enkelt och ändå så effektivt. Så sitt nu ner med något gott att äta och dricka och njut av en stunds avkoppling. Lycka till med dagens ledtråd!

Förkortningar som används idag:

km = kantmaskor, stickas alltid räta. Den sista kantmaskan på varvet stickas alltid vriden rät för att skapa en tajtare kant.
am = avig maska
rm = rät maska
* * Betyder att det som står mellan * ska upprepas tills du bara har så många maskor kvar så att du kan följa instruktionen till slutet.

För info om material så kikar ni på blogginlägget från den 25 november.

Dag 15

Varv 1: 3 km, * rm *, 3 km

Varv 2: 3 km, * am *, 3 km

Varv 3: 3 km, * 1 am, 1 rm, * 3 km

Varv 4: 3 km, * 1 am, 1 rm, * 3 km

Varv 5: 3 km, * rm *, 3 km

Varv 6: 3 km, * am *, 3 km

Varv 7: 3 km, * 1 rm, 1 am *, 3 km

Varv 8: 3 km, * 1 rm, 1 am *, 3 km

Upprepa varv 1-8 tills arbetet mäter ungefär 80 cm eller tills du gjort varv 1-8 3 gånger och varv 1-6 ytterligare en gång

Efter gårdagens 14:e ledtråd ska det se ut så här:

 

Vill du beställa något och få leverans innan jul? Då gäller det att lägga på ett kol och bestämma sig. För att vara på den säkra sidan och hålla sig inom postens leveransramar, så vill jag ha din beställning senast måndag den 19 december. Vad kan du beställa då? Jo vi har massor av garn.  Kanske är du sugen på att beställa ett möss-kit? Med våra smarta möss-kit får du allt du behöver för att sticka en trendriktig tofsmössa. I förpackningen ingår 1 nystan Luva XL 100g, 1 tofs i matchande färg, 1 mössetikett samt 1 beskrivning till mössa i barn- och vuxenstorlek. Vilken färg väljer du? De finns i grått, svart och vitt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *