Aktuellt, Egen design, Gratismönster, Hildurs årstider 2016, Julkalender 2016

Hildurs Julkalender 10

Är det kanske lussebullsbak som står på schemat idag – eller en julmarknad – eller kanske knäckkokning – eller föredrar du kanske att sträcka ut dig i soffan med en stickning? Sådan tur då att ledtråd nummer 10 nu ligger framför dig. Idag är det falska flätor som står på schemat. Ett lite annorlunda mönster på de som vi hittills har stickat i kalenderstickningen. Men jag hoppas att du ska gilla det.

Förkortningar som används idag:

km = kantmaskor, stickas alltid räta. Den sista kantmaskan på varvet stickas alltid vriden rät för att skapa en tajtare kant.
am = avig maska
rm = rät maska
omsl = omslag
* * Betyder att det som står mellan * ska upprepas tills du bara har så många maskor kvar så att du kan följa instruktionen till slutet.

För info om material så kikar ni på blogginlägget från den 25 november.

Dag 10

Varv 1: (från avigsidan) 3 km, 3 rm, * 2 am, 2 rm *, 2 am, 3 rm, 3 km.
Varv 2: 3 km, 3 am, * 1 rm, 1 omsl, 1 rm, 2 am *, 1 rm, 1 omsl, 1 rm, 3 am, 3 km.
Varv 3: 3 km, 3 rm, * 3 am, 2 rm *, 3 am, 3 rm, 3 km
Varv 4: 3 km, 3 am, * lyft 1 maska, 2 rm, dra den lyfta maskan över de två räta maskorna, 2 am *, lyft 1 maska, 2 rm, dra den lyfta maskan över de två räta maskorna, 3 am, 3 km.
Upprepa varv 1-4 tills arbetet mäter ca 50 cm. Jag upprepade varv 1-4 totalt 7 gånger.

Fick du till dag 9? I så fall ska det se ut så här:

dag-9

 

Vet du om att det är utförsäljning i butiken på vissa varor? Några ska utgå, andra ska bara komma in i nya färgkombinationer och då rensar vi ut det gamla. Här finns det fyndmöjligheter! Så sitt inte och vänta på bättre tider utan slå till om det är något du gillar – annars kommer någon annan hinna före! Utförsäljningen hittar du i butiken.  Varmt välkommen att ta dig en titt!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *