Aktuellt, Egen design, Gratismönster, Hildurs årstider 2016, Julkalender 2016

Hildurs julkalender 8

Dag 8 är här och det betyder att vi har hunnit med en tredjedel av mönstret-  puh! Samtidigt är det ju helt galet – vart tog tiden vägen?

Som ni vet vi det här laget, så är det dags för en låååååång ledtråd idag igen, så det är inget att vänta på – sätt igång bara! Idag ska vi sticka ett rutmönster

Förkortningar som används idag:

km = kantmaskor, stickas alltid räta. Den sista kantmaskan på varvet stickas alltid vriden rät för att skapa en tajtare kant.
am = avig maska
rm = rät maska
* * Betyder att det som står mellan * ska upprepas tills du bara har så många maskor kvar så att du kan följa instruktionen till slutet.

För info om material så kikar ni på blogginlägget från den 25 november.

Dag 8

Varv 1: 3 km, * 4 rm, 4 am *, 4 rm, 3 km

Varv 2: 3 km, * 4 am, 4 rm *, 4 am, 3 km

Varv 3: som varv 1

Varv 4: som varv 2

Varv 5: som varv 2

Varv 6: som varv 1

Varv 7: som varv 2

Varv 8: som varv 1

Jag upprepade varv 1-8 totalt 3 gånger och varv 1-4 ytterligare en gång. Det ger dig totalt 7 rader med rutor på höjden och du har nu stickat i ungefär 39 cm. Bredden är fortfarande runt 43 cm. Bra för dig som vill kolla att ditt alster är ungefär lika stort som mitt så här långt.

Du som stickade ledtråd 7 igår, bör ha något som ser ut så här, innan du börjat med dagens ledtråd.

dag-8

 

I januari så ska vi köra en nybörjarkurs i virkning på Södermalm i Stockholm. Vi kommer starta med att testa de mest basala maskorna och öva lite på dem, för den som känner sig hågad finns också möjlighet att påbörja ett par egna virkade muddar. Just nu och fram t o m 13 december så har vi ett superattraktivt erbjudande på nybörjarkursen. Material för muddarna tillkommer. Missa inte att anmäla dig till detta! Den perfekta julklappen att ge bort!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *