Egen design, Försäljning, House of Hildur, Julklappstips, Julpyssel

Julpynt 4 – ”Mormorsrutegranar”

Mormorsrutegranar

Veckans julpynt

Denna vecka har jag virkat mig små granar att  ha i min girlang  som jag ska hänga upp till jul. Dessa är inspirerade av mormorsrutorna och kallas därför typ ”mormorsrutegranar” om man översätter det till svenska. Jag satte rödrutiga band på mina, så att jag kan hänga upp dem. Jag älskar vackra band och att blanda virkat med ett dekorativt band tycker jag blir pricken över i. Jag har virkat mina granar i restgarner precis som tidigare och det går inte åt så mycket till en liten gran. Jag har inte vägt dem, men skulle inte tro att det går åt ens 10 gram. Mina restgarner i detta fall är Soft Cotton och Drops Paris. Jag föredrar egentligen Soft Cotton, men gillade den gröna färgen i Paris, så då fick det bli så.

Mönstret till dessa små granar återfinns på en amerikansk blogg som heter The Royal Sisters. Mönstret är på engelska, men det är bilder på nästan alla moment så jag tror att det ska gå bra för de flesta att följa det mönstret. Det du behöver veta är i princip följande:
Chain = luftmaska
Treble (DC) = Stolpe
DC (SC) = fast maska
Slip stitch = smygmaska

Det som jag gjorde annorlunda, förutom att sätta fast rutiga band, var att jag inte gjorde det sista varvet på själva julgransfoten/-stammen. Den skulle egentligen bestå av två varv med stolpar, men jag tyckte att ett varv räckte mer än väl.

Banner2b

Veckans julklappstips!

Veckans julklappstips är denna maffiga, mjuka, gosiga halskrage. Den stickas som en tub och det går åt ett nystan av garnet Misti Alpaca Baby Me Boo som du hittar i butiken. Det är ett handfärgat alpackagarn som finns i fyra olika färgkombinationer. Garnet är relativt tjockt, så man hinner sticka en halskrage innan jul. Mönstret är gratis och återfinns här på bloggen.

Banner3b

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *