Egen design, Försäljning, Garn, Gratismönster, House of Hildur, Julklappstips, Stickat - halsduk

Stickad halskrage med flätor – mönster

Gratis mönster  – stickad halskrage

Idag handlar det om julklappstips!

Det närmar sig jul nu och det börjar bli hög tid att påbörja de julklappar du tänkt göra själv. Jag vill tipsa om den ljuvligaste mjuka halskrage. Den är stickat som en lång tub av garnet Misti Alpaca Baby me Boo. Garnet finns i flera färger, men jag valde att sticka en blå. En härva räcker precis till en halskrage.Huva helbild

Mönster till stickad halskrage med flätor

Stickad halskrage med flätor – Passar lika bra till killar som till tjejer. Kragen stickas som en lång tub och går även att dra upp som en huva om du vill värma hela huvudet.

Storlek: ca 37 x 23 cm

Material: Misti Alpaca Baby Me Boo, 100g – 1 härva

Rundsticka nr 8 mm, 60 cm

15 m mönsterstickning = ca 10 cm

House of Hildur

Så här gör du:

Lägg upp 75 maskor och sticka runt enligt följande:

Varv 1-4 3rm, 2 am

Varv 5: Sticka en fläta över tre maskor. *Lyft den första maskan och håll den framför arbetet, sticka 2 rm, sticka sedan den första maskan rät. 2 am* De tre första maskorna bildar flätan. Upprepa detta varvet ut.

Upprepa varv 1-5 tills garnet börjar ta slut eller tills du uppnått önskad längd. Avsluta sista omgången efter varv 4. Avmaska löst i resår.

Fäst trådarna.

Tips:

  • Mönstret är delbart med 5. Om du vill ha en smalare krage, så minska bara med 5 maskor, vill du ha den större så lägger du på 5 maskor.
  • Det går alldeles utmärkt att sticka flätan utan att använda sig av en flätsticka om du tycker att det är krångligt. Då lyfter man bara den första maskan, stickar 2 rm och byter sedan plats på de stickade och den lyfta maskan.

Garnet finns i flera vackra färgkombinationer:

Baby me Boo

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *