Försäljning, Garn, Gratismönster, House of Hildur, Julklappstips, Stickat - vantar

Klassiska Lovikkavantar

Klassiska Lovikkavantar är enkla och roliga att göra och fantastiskt användbara. Anstränger man sig lite och borstar dem dessutom så blir de så där härligt varma och sköna också. Det är dessutom tacksamt att sticka i Lovikkagarn, för det går så fort och på ett par dagar har du dina färdiga vantar. Jag säger att Lovikkavantar är klassiska, och tänker på själva mönsterkonstruktionen och borstningen, som absolut inte är någon ny företeelse. Men hur klassiska de sedan ser ut kan man ju välja helt själv. De blir dessutom idealiska julklappar, så kanske kommer mina mönstertips nedan till pass. Årets andra julklappstips med andra ord.

Lovikkavante1

Mina vita är ganska milda i färgen. De saknar dock den klassiska tofsen, och jag har inte broderat i rött, gult och blått utan valt grått, rosa och grönt. (även om det ser ut som andra färger på bilden) Modellen är annars den traditionella.

Lovikka grönaSedan kan man ju göra de galet neongröna och välja mönster på mudden som inte heller ser ut som de brukar. Detta är vantar som syns och som kanske framkallar ett leende här och där. Även dessa har utgått ifrån det klassiska mönstret för Lovikkavantar.

Var hittar man då gratismönster? Jag googlade lite och detta är vad jag fann:

  • DN har publicerat ett mönster – dock utan bild, men i utskriftsvänligt format.
  • Järbo Garn har flera olika mönster på Lovikkavantar och säljer dessutom Lovikkagarn i neonfärgat garn. Detta är ett exempel på mönster.
  • Morjärvs Ullspinneri har också lagt upp mönster på Lovikkavantar. Sidan har dessvärre svart bakgrund, så det kan  vara lite svårt att se vad det står.
  • Garngrossisten har förutom Lovikkavantarna även ett mönster på en mössa stickad i Lovikkagarn.
  • Ullcentrum på Öland delar också med sig av ett gratismönster på sin blogg.

Det finns alltså en uppsjö av sidor på nätet som frikostigt delar med sig av sina mönster. Garn finns det också i massor att välja på. En- eller varför inte flerfärgat!

House of Hildur

Lovikka

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *