Tvåändsstickning

Tvåändsstickad grytlapp

Tvåändsstickad grytlapp (1)

Nu är den färdig. Det tog ganska lång tid och jag fick ont i fingrarna. Jag stickade den i Järbos Soft Cotton och det fungerade bra på det stora hela. Garnet snodde sig inte alls, trots att det inte är ett z-tvinnat garn, vilket man normalt använder i tvåändsstickning. Jag har sett ullgarn som är s-tvinnat och som man tvåändsstickat med, som snor sig vansinnigt mycket, men så var inte fallet här. Det blir ändå ganska stumt att tvåändssticka i bomull. Maskorna liksom fastnar på stickorna, vilket gör att man får lite ont i fingrarna.

Struktur Grytlapp

 

Grytlappen är stickad med enbart räta maskor i två färger och resultatet blev en randig tjock, men ändå ganska mjuk och följsam grytlapp. Betydligt mycket mjukare än den dubbelvirkade jag gjorde i förra veckan och ungefär lika tjock. Hanken virkades på efter avmaskningen. Mönstret finns i boken Tvåändsstickat av Dandanell, Danielsson och Ankert. 

Hank grytlapp

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *