Stickat - sjal

Yllesjalen är färdig!

snäckskalssjal detalj

Plötsligt händer det! Efter år av duttande här och där fick jag ett ryck och gjorde det sista på sjalen. Mitt i julrush, julklappsletande, julbord, kalas och annat fick jag för mig att den skulle bli klar och det blev den – på 3 kvällar. Ibland undrar man varför man låter det gå så lång tid, när det sedan går så snabbt att slutföra något. Det kan ju hänga samman med att året snart är slut och att det är väldigt skönt att då får rensa lite för att kunna börja på ny kula 2016.

Jag tror denna modell kallas för snäckskalssjal. Jag fick mönstret i samband med en kurs som jag tog i stickning vid HV Skola för ett par år sedan. Vi fick massor av små garnnystan som vi använda när vi lekte med färg och form och testade nya tekniker. I slutet av kursen fick vi prova på att göra dessa små snäckskals formade bitar och ett förslag fanns att man kunder göra dem till en enda stor sjal. Jag tyckte det var ett jättebra sätt att använda upp garnet på, för vi hade väldigt mycket garn kvar. Det har tagit lång tid, och hjälp så många trådar det blev att fästa… men jag tog de lite pö om pö. Sjalen sitter i alla fall bra på och kommer säkert sitta skönt om axlarna när man känner sig lite frusen. Och ingen kan ju säga annat än att den är färggrann 🙂

Snäckskalssjal

Extra julklappstips!

Idag får ni ett extra julklappstips. Tillsammans med en vän och kollega ordnar jag ett event i Stockholm på Södermalm den 16 februari:

Stick och läs – ett kvällsevent för dig som gillar stickning och böcker.

Det blir en kväll som går i Ponchons tecken och som dessutom ger dig tips på böckerna du bara inte får missa! Mer information om detta hittar du under min sida Kurser & Event. Där finns mer information om eventet och hur du anmäler dig. Det finns endast ett begränsat antal platser, så först till kvarn gäller. Varmt välkomna!

Eventbilden

2 reaktioner på ”Yllesjalen är färdig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *