Gratismönster, House of Hildur, Inspiration, Julklappstips, Stickat - sockor

Socktober

Vi är inne i oktober, ja faktiskt har vi redan passerat halva månaden. Helt galet! Vart tog dagarna vägen? På nätet hittar vi massor av inspiration på temat Socktober. Dags att sticka sockor med andra ord. Så idag tänkte jag inspirera lite. I butiken har vi nämligen några sockerbjudanden som vi tänker köra ända till slutet av november, så långt lagret räcker.

De flesta av er har nog hört talas om Syltasockorna. Förra året såg man dem stickas både här och där och det är säkert många som fortfarande har dem som favoriter. Jag gjorde mina i Mellanraggi och då gick det åt lite mer än 1 nystan. Skaftet ser ganska avancerat ut, men det är egentligen bara en kombination av räta och aviga maskor som gör att de blir så här vackert dragspelsformade i skaftet. Du kan läsa mer om hur jag gjorde och var mönstret finns i mitt inlägg om Syltasockorna.

Syltasockor

Mellanraggi är ett lite lagom tjockt sockgarn. Inte fullt så kraftigt som vanligt raggsocksgarn, utan aningens tunnare. Perfekt att ha på fötterna när man stoppar dem i ett par stövlar och går ut och krattar löv eller gör något annat ute i den friska höstluften.

Banner3b

Ett annat sockgarn som finns i butiken är Sterk ifrån Du Store Alpakka. Det är ett garn som består av alpackaull, merinoull och nylon. Några sockor jag är sugen på att prova heter Blueberry waffle socks – ett gratis mönster som finns på Ravelry, men som du hittar direkt via länken. Tre nystan får du räkna med att det går åt. Du kan kanske klara dig på två om du inte stickar så långa skaft… En snygg bild på sockan hittar du på Ravelry. Nedan ser du alla vackra färger som vi har i butiken.

Banner3b

Vanliga raggsockor är ett alldeles utmärkt alternativ till mer avancerad mönstrade varianter. De är vackra, funktionella, enkla och klassiska. Vad mer kan man begära? Ett par olika varianter hittar du i Järbos mönsterskatt. Jag har fastnat för dessa. Det är ett mönster för flera olika varianter av garn, men du klarar dig med ett nystan mellanraggi för att sticka dig ett par.

Sockor

Så nu tänker jag dra på mig mina syltasockor och gå ut en stund i det vackra höstvädret och njuta av solen, färgerna och den höga klara luften. Ha en fin dag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *