Stickat - halsduk

En Honey Cowl

Honey Cowl två varv

Vad är nu detta kanske du undrar? Jo detta är en Honey Cowl – En halsduk/halskrage. Jag har stickat en halsduk i en stor ring – som en väldig bred tub ungefär (se bilden längst ner). Runt, runt tills den blev nästan 30 cm bred. Tanken är att denna kan användas på lite olika sätt. Antingen hänger du den bara om halsen och så korsar du den fram på bröstet och stoppar den innan för jackan. Det är enkelt, snyggt och funktionellt. Blir det kallare, så kan du sno den två varv om halsen och riktigt gosa ner dig i en riktigt varm, snygg och bylsig halskrage. Tror t o m att den kan fungera lite som en luva eftersom att den är så bred.

Mönstret är gratis och på engelska och du hittar det på Ravelry. Honey Cowl av Antonia Shankland.  Den finns i två olika storlekar – jag valde att göra den större varianten. Strukturen uppstår när man blandar räta och aviga maskor med lyfta maskor. Väldigt enkelt men ändå så effektfullt.

Honey Cowl Struktur

Garnet då? Jo i somras var jag på workshop hos Hamilton Yarns i Mariefred. Ramlade då över detta ljuvliga garn Art ifrån Colinette. Färgen är cerise/rosa med gråa inslag. Så vackert. Det skapar en vacker men mild melerad färg när man stickar med det.  Jag gjorde av med lite drygt två nystan. Nu har jag ett knappt nystan kvar, så vi får väl se om jag gör mig ett par muddar eller blandar med något annat garn till vantar och/eller mössa.

Honey Cowl ring

2 reaktioner på ”En Honey Cowl

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *