Återbruk, oneyearknittingwithleftoveryarn

Restgarnsutmaning

Ibland är jag snabb och väldigt impulsiv när jag bestämmer mig och ibland velar jag i en evighet. Igår kväll fattade jag ett sådant där snabbt beslut. Jag såg ett inlägg på Instagram gjort av Knitannknit & Virkfröken som även har en youtube-kanal tillsammans. De lade ut en utmaning som går ut på att man alltid ska ha ett restgarnsprojekt på gång samtidigt som man håller på med andra projekt givetvis om man nu inte vill ägna sig åt sina restgarnsprojekt till 100%. Jag, som ju älskar restgarnsprojekt och mår riktigt dåligt om jag inte regelbundet gör av med mina garnrester, kände att detta var utmaningen för mig. Ett år är väl tanken att vi ska hålla på för hashtaggen är: #oneyearknittingwithleftoveryarn

Jag gjorde ju nyligen restgarnsgrytlappar men jag hade inget restgarnsprojekt på gång så jag beslöt mig för att börja i det lilla och göra ett nytt nyckelband och klä in delar av mina nycklar i nytt garn. Jag har haft det så här i flera år nu och det håller oväntat bra. Samma karbinhake använder jag om och om igen. Jag bara byter ut band och virkar in nycklarna på nytt med jämna mellanrum. Jag tror detta är tredje omgången som jag gör. Jag trodde i min enfald att jag haft nuvarande uppsättning i ett par år, men det visade sig att jag gjorde dem redan 2016! Så snacka om hållbart. Den gången använde jag några nystan minibomull. Denna gång blev det lite restgarner istället.

Restgarnsprojekt kan vara stora, som när jag gjorde min restgarnströja, eller små som detta projekt. Det viktiga är att det är något du använder och gillar och jag kan lova att det blir oväntat roligt. För min del visade det sig vara så roligt att jag valde detta projekt framför alla andra pågående projekt igår kväll. Så jag får helt enkelt dra igång ett nytt ikväll som tar lite längre tid och som jag kan jobba med parallellt med alla mina andra projekt. Häng på du också vet jag. Det är en kul utmaning och vi kan tillsammans inspirera varandra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *