Återbruk, Egen design, Restgarnsprojekt, Virkat - grytlapp

Använd dina restgarner!

Det var hög tid för ännu ett restgarnsprojekt. Det är sommar och då blir jag alltid så sugen på att virka grytlappar. Denna klassiska modell är suverän för det går åt så lite garn de sista varven, så då får du användning för de små slattarna garn också.

Jag använder garn av samma tjocklek som Soft Cotton från Järbo ungefär, tunnare kvaliteter virkar jag med dubbelt garn. Det blir samma effekt. Bäst blir det om jag virkar grytlapparna lite parallellt och sprider ut tillgängliga garner över bordet, för att få en bra överblick och kunna planera projektet.

Jag älskar att blanda möjliga och omöjliga färger. Grytlapparna blir alltid så bra och håller länge. Det känns fräscht att få sätta upp nya grytlappar i köket när de är klara. Ett fantastiskt sätt att få nytta av små och något större snuttar av garn, garn som bara blivit över. Det mesta kan användas bara man anstränger sig lite.

Intresserad av mönstret? Jo det finns här på bloggen. Den randiga grytlappen. Håll till godo.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *