Event, House of Hildur, Inspiration, Stickat, Virkat

Sätt bara igång!

Det är fantastiskt att få gå till butiken och möta människor varje dag. Att få ta del av och kunna stötta era kreativa drömmar. Ni kollar på Youtube, ni följer inspiratörer på Instagram och så sitter ni på kammaren och testar er fram. Det är fantastiskt att se vad ni lyckas åstadkomma.

Men jag möter också er som inte vågar, som inte tror att ni kan eller ni som slår ifrån er och säger att det där med stickning eller virkning, verkligen inte är er grej. Häromdagen mötte jag en kvinna som sa att hon så gärna ville sticka, att hon t o m köpte garn som hon hade liggande för att hon älskade färgerna och garnet men att hon inte kunde sticka. Hon sa att hennes mamma kunde, att hennes mamma stickade då vackra saker, men att det hon gjorde blev så ojämnt och fult. Och då slog det mig vad som är gemensamt för den som inte vågar, inte vill eller tror hen inte kan. Det saknas Lust!

För mig är lust en fantastiskt viktig drivkraft. Det kan handla om lust att lära sig eller lust att klara av något som är vackert men verkar riktigt knepigt. Men lust är också en drivkraft när man provar sig fram, leker med färg och form eller får en idé som bara måste förverkligas på en gång. Jag tror att vi måste leka mer. Ta fram din inre Laerke Bagger som säger: ”Det är basic shit. Bare gå i gang. Have no fear.”

Du som vill sticka behöver egentligen bara kunna lägga upp maskor och sedan sticka aviga och räta maskor så kan du göra massor av roliga saker som en halsduk, ett par muddar, en filt, en väska, en mössa och när du provat lite så är du kanske redo att ta nästa steg. Och blir det bara en provlapp så är det helt ok också. För dig som virkar kan det vara bra att kunna fasta maskor och luftmaskor, så är du igång. Men glöm aldrig att det ska kännas lustfyllt. Du stickar eller virkar för att det är skoj! Inte för att du måste.

Tröjan Vulkan är en enda härlig och lustfyllts lek med garn, färger och mönster.

Jag älskar restgarnslådan, för jag får en sådan kick av att ta fram garner, lägga dem bredvid varandra och fundera på vad för snyggt eller roligt eller coolt, som jag kan få att växa fram. ska det bli ett monster? En väska? En tröja. Vill jag virka, eller sticka eller blanda båda teknikerna. Bara genom att skriva om detta känner jag hur det börjar pirra i kroppen och jag vill börja leka och skapa. Denna lust vill jag gärna dela med mig av till dig, så därför bjuder jag in till en kreativ afton Stick & Bubbel i butiken vid Strömma kanal på Värmdö. Jag bjuder på Bubbel och enklare tilltugg, dukar upp garner och stickor/virknålar och hjälper dig igång. Hur mycket du vill bestämma själv och hur mycket du vill att jag ska leda dig, det väljer du själv. Vill du ta med eget garn, stickor/virknålar osv. Så gör du det. Detta ska vara lustfyllt. Läs mer om detta event i webbutiken. Biljetter beställer du i webbutiken eller köper i butiken i Strömma.

Köp biljett här!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *