#1gramin2gramut, Återbruk, Egen design, Hildurs gratismönster 2022, Påskpyssel, Rensa Garnlagret, Restgarnsprojekt

Återbrukstips!

Visst är det väl härligt med nya vackra garner i härliga kvalitéer. Men så ofta blir det ju lite över. Kanske beställde du ett extra nystan för att vara på den säkra sidan, kanske blev det en bit kvar av det sista nystanet. Misströsta inte, överblivna hela nystan eller bara olika stora restnystan kan bli till de mest fantastiska nya alster.

Hildurs Barnbarn och House of Hildur vill inspirera till härlig kreativ och vacker stickning och virkning och vill samtidigt också locka dig till att ta vara på resterna. Vi vill att du ska få uppleva den kreativitet som uppstår när man tillåter sig att experimentera lite och gör något av det som man slängt i restgarnslådan och nästan glömt bort. Den här gången tänker vi på påsken och vill visa hur man kan göra fina äggmössor att dekorera äggkopparna med vid påskbordet. ”Craft is Life!” Tillsammans tar vi tillvara på allt!

Alla som beställer varor i butiken kommer härmed att få vårt aktuella återbrukstips medskickat tillsammans med beställda varor. Vi önskar er alla en trevlig stickning.

Detta är vårt just nu högaktuella återbrukstips!

Minimössor
Strumpstickor nr 3
Restgarn i tjocklek som Tartan 3, som vi har använt. (50 g = 140m)
(Mgb betyder med garnet bakom maskan.)

Lägg upp 30 maskor och slut till en ring
Sticka ett avigt varv
Varv 1; 1 am, * lyft 1 m mgb, 2 am *, lyft 1 m mgb, 1 am
Varv 2: alla maskor räta
Sticka varv 1+2 8 ggr

Avmaskning
Varv 1: 1 am, * lyft 1 mgb, 2 am tills. Den sista aviga maskan stickar du ihop avigt med första maskan på nästa varv.
Varv 2: 2 rm tills i bakre maskbågen upprepa varvet ut
Varv 3: som varv 2
Dra tråden genom resterande maskor.

Gör en garnboll med hjälp av an gaffel och sy på. Om du inte testat detta förut så hittar du en enkel beskrivning här på bloggen i mönstret till Luddes och Majas mössa.

Detta enkla mönster är Perfekt för restgarner. Har du tunnare garn kan du prova att använda det dubbelt. En mindre bit kanske räcker till tofs och några större nystan blir lagom till mössan. Du kan göra dem enfärgade eller varför inte randiga. Med ett melerat garn blir de härligt färgskiftande. Dessutom får du en vacker dekoration på påskbordet! Nu kan vi bara hoppas på ett riktigt härligt påskväder.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *