#1gramin2gramut, Återbruk, Restgarnsprojekt, Stickat - kofta

Min variant på trädgårdskoftan!

Har ni sett Yll och Tylls fina Trädgårdskofta? Den är enkel fin och randig och kan stickad av restgarner eller så kompletterar du mönstret med ett garninköp. Jag ville använda mig av mitt befintliga lager och jag hade inte tillräckligt med garn av rätt kvalitet för att få ihop till en hel kofta. Dessutom ville jag ha en tjockare kofta. Det är kallt på våren här ute i Skärgården. Jag är ofta ute i skog och mark och jag hatar att frysa.

Så jag öppnade dörren till mitt privata garnlager och kom fram till att det fanns en hel del att välja på. Jag hittade en modell på Garnstudios hemsida på en kraftigare kofta med luva. Perfekt tänkte jag. Nu har jag inte massor av tjockt garn heller, men tjockt garn kan man trolla fram genom att sticka med två eller tre trådar samtidigt av något tunnare garn.

Så nu är jag igång. Med stickor 8 så går det hyfsat fort också. 😎😎 Färgvalet blir lite galet och så där lagom bohemiskt så den lär bli perfekt för lite utomhusaktiviteter här på landet. Det gör gott i själen att göra av med lite rester också. #1gramin2gramut

Den enda nackdelen med detta projekt är att jag borde slutföra något av allt jag redan dragit igång först, men jag kunde helt enkelt inte hejda mig. 😬😬

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *