Egen design, Hildurs gratismönster 2022, Virkat - halskrage

Isidor i Franca

Idag har vi modifierat ett gammalt gratismönster av halskragen Isidor. Denna gång har vi gjort den i det underbart mjuka och vackra garnet Franca från Manos del Uruguay. Sjalen är virkad runt i en spiral med virknål nr 10 och är gjord av två härvor Franca. Totalt väger den runt 300g. Vår vana trogen finns virk-kit att köpa i butiken.

Denna sjal är inte virkat av något billigt dussingarn. Franca är riktigt maffigt och lyxigt. Dess glans kan jag inte ens återge på bild. Jag hoppas ni ska gilla detta exklusiva virk-kit. Någon berättade för mig att amerikaner generellt inte är så duktiga som vi i Norden på att sticka och virka, men att de är mycket generösare mot sig själva och unnar sig fina och exklusiva garner. Jag kan verkligen förstå det. Vackra garner talar för sig själva. Mönstret behöver inte vara så komplicerat och du behöver inte vara så väldigt duktig på att virka, det blir otroligt vackert ändå. Just nu är dessa virk-kit dessutom väldigt få i antal, då garnet inte finns att tillgå hos leverantören så det är exklusivt och unikt på mer än ett sätt.

Ernst iklädd halskragen Isidor och mössan Alma

Mönster hittar du som vanligt här på bloggen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *