Egen design, Hildurs gratismönster 2021, Stickat - sockor

Pärlsockorna oktober månads gratismönster

När livet händer omkring en och mycket är på gång precis samtidigt så är det svårt att hinna med allt. Lite så har det varit de senaste veckorna, men saker börjar falla på plats en efter en vilket är en lättnad. En av de saker som fallit på plats är att jag gjort färdigt mönstret till Pärlsockorna som är oktober månads gratismönster. Jag menar, vad vore socktober utan ett nytt sockmönster!

Denna gång har jag stickat sockorna i Alegria från Manos del Uruguay. Ett riktigt lyxigt sockgarn som finns i de mest magiska färgerna. Jag stickade mina i en nyans som heter Atlantico och jag kunde inte i mina vildaste fantasier förstå hur fin den nyansen blir när man börjar sticka med den. Pärlsockorna är stickade i en pärlresår som i princip bara bygger på räta och aviga maskor men i en kombination som skapar en vacker effekt.

Sockorna stickas med stickor nr 2,5. Om du använder strumpstickor eller magic loop är helt upp till dig. Själv använde jag denna gång strumpstickor.

Blir du sugen på att sticka dig ett par så har vi tagit fram färdiga stick-kit i butiken med garn och mönster. Det är bara att välja och vraka bland nyanserna – kanske är du sugen på att göra dig ett par regnbågsfärgade i Locura Fluo.

Mönster till pärlsockorna finns också här på bloggen.

Ha en fin söndag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *