Restgarnsprojekt, Stickat - tröja, Stickkurs

En kreativ lust

Jag har varit på kurs i tre dagar på Sätergläntan för Karin Kahnlund. Den första av fyra träffar så jag har mycket att se fram emot.

Jag har under dessa dagar, förutom att sticka, träffat de mest fantastiska människor, alla med olika bakgrund och erfarenheter. Dessa möten är verkligen en stor del av kursen.

Vi fick prova randningar och blanda olika kvaliteter för att se om vi kunde framhäva en randning utan att byta färg. En riktigt rolig övning. Jag är ovan vid att blanda kvaliteter när jag stickar. Jag är nog ganska traditionell tror jag så det var en nyttig övning. Nu ska vi designa egna huvudbonader. Så jag gjorde en liten miniprototyp. Fortsättning följer.

Kupolen?

Så igår kväll ramlade jag över en knitalong, av en slump. Vulkankal. Ett mönster på en tröja i design av Inga Semmingsen där kvaliteter och tjocklekar och färger blandas i en salig röra. Så långt ifrån min komfortzon som jag kan befinna mig tror jag. Inte för att jag har tid just nu, Men jag ser det som lite av ett konstnärligt projekt och har grävt fram garner av alla möjliga och omöjliga kvaliteter och färger. Jag vet inte vad jag tycker om resultatet så här långt. 🙈 i ena stunden tycker jag det är galet och härligt i alla sin prakt. I andra stunder tycker jag det är ganska förskräckligt. Men oavsett så är det en för mig kreativ utmaning som är otroligt rolig och mitt garnlagret kommer krympa väsentligt. Jag får väl ha tröjan här hemma bara om jag inte vågar visa mig i den offentligt… 😂😂😂 men kul är det, Så häng på vetja! Det finns t.o.m. en grupp på fb där alla stickar denna tröja.

Vulkantröjan – flätmomentet är precis påbörjat

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *