#1gramin2gramut, Egen design, Restgarnsprojekt

Stort restgarnsprojekt

I veckan gick jag i mål med ett rejält restgarnsprojekt! Jag har stickat mig en stor och varm sjal som jag ska svepa om mig när jag sitter och stickar om kvällarna. Detta projekt grävde ett rejält hål i restgarnslådan. Den väger hela 600 gram och är randig i massor av färger. Men jag har nästan inte fäst en enda tråd. 😎 Man stickar den från ena sidan till den andra med två varv av varje färg och spar sedan ca 15 cm garn både i början av varv ett och i slutet av varv två vid varje färgbyte. Knyt sedan ihop trådarna först två och två och sedan paren två och två. På så sätt får sjalen sina fransar och du slipper fästa garner.

Ökningarna sker vartannat varv tills du nått mitt på sjalen då vänder du och minskar på vartannat varv tills du har lika många maskor kvar som du la upp från början.

Fantastiskt restgarnsprojekt som kan bli hur stort och färgrikt som helst du bestämmer och anpassar sig efter vad du har tillgängligt. Lycka till!

Randig restgarnssjal

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *