Egen design, Hildurs gratismönster 2021, Virkat - sjal

Marias maffiga halsduk i Lovikka – augustis gratismönster

Man vet att man är en riktig garn- och ullnörd när man går ut och fotar sig själv i den tjockaste, maffigaste ullhalsduken i Lovikka trots att det bara är augusti månad och solen skiner. Jag hade inte alls tänkt göra en sådan här halsduk till månadens mönster, men ibland tar helt enkelt lusten överhand och man är tvungen att avvika från sin plan. Är inte denna halsduk riktigt ljuvlig i sin maffighet? Det går åt ungefär 450 gram garn så detta är inte halsduken för dig som vill ha något litet och nätt om halsen. Detta är halsduken för dig som bara vill vira den varv på varv och njuta av hela dess storlek och tjocklek, för den är ju faktiskt nästan aningens oversized. Vi har tagit fram 5 olika färgkombinationer i butiken som virk-kit för denna halsduk. Just nu har vi alltifrån en i diskret i Svart/ljusgrått/mörkgrått, till en variant i Rött cerise och vitt. Vi hoppas vi ska täcka in de flesta preferenserna, men är det så att du önskar någon annan variant, så hör av dig så ska vi se vad vi kan åstadkomma.

Halsduken är ca 180 cm lång och 26 cm bred och du virkar den med virknål nr 10 som beställs separat i butiken.

Vill du beställa något av våra färdiga virk-kit så hittar du dem i butiken.

Vill du kika närmare på mönstret så hittar du det här på bloggen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *