Inspiration, Rensa Garnlagret, Restgarnsprojekt, Vardagsfilosofi, Virkat

Så mycket projekt och så lite stick-tid!

Ungefär så kan man sammanfatta semestern så här långt. Vi målar om huset. Ett ganska gediget projekt för två medelålders amatörer, men vi kämpar på från morgon till kväll och det går framåt! Men jösses. Jag tror jag blir ledbruten på kuppen. Kroppen värker från topp till tå och så värmen på det. Dessutom har vi anlagt en ganska stor köksträdgård som ska skötas och skördas.

På kvällarna sitter vi ute och njuter av det härliga sommarvädret eller så kikar vi på någon engelsk deckare. Så det är på kvällstid som stickning och virkning åker fram en stund. Just nu jobbar jag på Eva-Lottas kofta som jag modifierar och så växer min virkade uppifrån-och-ner-tröja vidare.

Att virka en tröja uppifrån och ner har visat sig vara genialiskt. Lätt att prova. Restgarner och udda nystan går åt som smör i solsken. Dessutom är det ett roligt projekt. Jag har inget mönster, så jag provar mig fram och gör om och gör rätt när så behövs.

Frukost i det gröna

Nu sitter jag i trädgården och njuter av min frukost. Alla andra i huset sover gott. Nu ska jag förbereda lite bondbönor för frysen och hinner jag så blir det en liten stunds stickning eller virkning innan familjen vaknar och husmålningen återupptas.

Bondbönor!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *