Gratismönster, Hildurs gratismönster 2021, Stickat, Stickat - halsduk, Stickat - sjal

Sticka dig en lyxig halskrage

Jag har varit lite dålig på detta men nu så har jag provat att blanda två av mina garner som jag säljer i butiken. Det första garnet är Edition 6 som är ett tunt sjalgarn från Schoppel som kommer i de mest fantastiska färgkombinationer. Jag har mixat nyansen Tante Emma med en tråd från Plassards Algasoie Enfärgat i nyansen Cerise och fått fram den mjukaste mest underbara halskrage. Halskragen har kvar den flerfärgade känslan som Edition 6 har men den mjukas upp och nyanserna blir mycket varmare tillsammans med den kaxigt cerise nyansen av Algasoie.

Algasoie hjälper till att skapa mjuka färgövergångar

Jag har full förståelse för att alla inte går igång på denna kombination men det finns så många fler att välja mellan. Algasoie har vi hemma i 6 olika nyanser all lika fina och jag tror faktiskt att du kan blanda lite som du vill. Min gissning är att blandar du in grått eller vitt så får du mildare nyanser men tar du som jag in Cerise eller rosa eller ljust grönt så kommer de nyanserna framhävas tillsammans med de färgerna i Edition 6. Jag tror att blått i Edition 6 går ihop med marin i Algasoie, att gammelrosa går ihop med Taupunkt att grått och vitt går fint tillsammans med Domino, så det är bara att låta fantasin flöda.

Sticksättet är enkelt – det är garnet som är lyxigt. Du stickar halskragen runt med en tråd av varje nystan och varvar två mönsterdelar som stickas med olika storlek på stickorna.

Halskragen är vändbar så du kan välja om du vill ha en lite ”bulligare” variant eller en som är mer slät.

Mönster hittar du som vanligt här på bloggen. I butiken säljer vi garn och stickor.
Du behöver 1 nystan Edition 6 i valfri nyans och 2 nystan av Plassards Algasoie Enfärgat.
Skriv ett meddelande när du beställer garnet så bifogar vi en papperskopia på mönstret utan extra kostnad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *