Egen design, Hildurs gratismönster 2021, House of Hildur, Virkat

Gustafs halsduk – nytt gratismönster

Du har ju inga mönster till herrarna! Ja detta påstående ledde till ett par nya mönsteridéer. Först ut är denna halsduk som jag döpt efter min morfar Gustaf. Min morfar var en prydlig man och han hade tyckt om en ganska klassisk halsduk. Det är många år sedan han gick bort, så jag har inte så många minnen av honom för jag var inte mer än runt 7-8 år då, men när jag ser honom framför mig så ser jag en ordentligt klädd man i vit skjorta, hängslen och ärmhållare för skjortan.

Jag har denna gång gjort ett superenkelt mönster som du virkar av halvstolpar. Först lägger du upp en massa luftmaskor och sedan virkar du halvstolpar i bakre maskbågen i varv på varv och till slut har du fått en halsduk som har en karaktär som påminner om något resårstickat. Vi har stickat vår i Edition 3 och det blir så vansinnigt mjukt och härligt så det är inte klokt. Iklädd denna halsduk behöver man inte frysa ett enda dugg. Modellen är rak och ganska klassisk och beroende på vilken nyans du väljer så får den mer eller mindre attityd. Kanske gillar du den i grå/svart eller någon färg som har orange och eller grönt i sig.

Som vanligt har vi mönstret tillgängligt här på bloggen. Och för alla som vill köpa garn, så går det bra att beställa i butiken. Köp 4 nystan Edition 3 så bifogar vi mönstret på köpet.

Gustafs halsduk

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *