#1gramin2gramut, Rensa Garnlagret, Stickat - sjal

Årets första alster från garnlagret

Så här i januari blandar jag lite bland gammalt och nytt och passar då på att göra klart några liggande projekt. Först ut är en sjal som jag stickat på en tid. Garnet köpte jag på Gotland för si så där 2-3 år sedan och nu har jag äntligen stickat något av det. En hel del tid gick åt till att fundera på vad jag skulle göra av garnet och sedan har jag använt stickningen som lite av en transportstickning. Man lär sig mönstret snabbt, så det var ganska lätt att plocka upp lite då och då. 200g gick det åt av det Gotländska ullgarnet och därmed kan jag lägga 200gram i kolumnen ut för utmaningen #1gramin2gramut. 100g in blev det ju automatiskt när jag gjorde Britts sockor.

Mönstret är ett jag fick när jag gick en kurs i Spetsstickning från Shetlandsöarna. Jag trodde det hette shell stitch men jag hittar inget när jag söker på det, däremot hittade jag det i ett gratismönster på en halskrage när jag försökte hitta något om det på nätet. Halskragen heter Show off Chevron Cowl och finns som gratismönster på Ravelry.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *