#1gramin2gramut, Inspiration, Rensa Garnlagret, Restgarnsprojekt

Utmaning 2021

Coronapandemier och annat elände gör inte att vi får glömma andra utmaningar vi har, så jag tänkte ge er en utmaning inför 2021 som har lite miljötänk. Jag driver en garnbutik, så givetvis vill jag att den ska gå bra, och att kunderna/ni ska handla hos mig, men det man köper ska komma till användning. Det är det viktigaste. Jag månar jag om miljön och tycker vi fortfarande har för mycket slit och släng och det blir så mycket prylar man bara samlar på sig, år ut och år in. Använda det du har eller gör om det till något användbart eller skicka det vidare till någon som kan ha nytta av det istället.

Med detta i åtanke har jag satt ihop följande utmaning för alla er som har en tendens att samla på er lite mycket och tycker att det skulle vara skönt att få användning för allt fint ni har liggande samtidigt som ni inte vill ha ett totalt garnköpsstopp:

2021 års utmaning är:
1 gram in 2 gram ut. #1gramin2gramut

Så här går det till: För varje gram nytt garn du köper in så måste du göra av med dubbelt så mycket garn ifrån något av det du redan har hemma, d v s införskaffat före 2021. Det kan innebära att du stickar/virkar något från ditt garnlager, använder upp lite restgarner eller slutför ett gammalt Ufo – dvs ett ofullbordat projekt. Använd vågen om du behöver för att veta hur mycket du gjort av med. Men låt inte dina färdiga alster bara ligga och samla damm när de väl är klara. Använd dem – eller ge bort dem till någon som inte kan sticka eller virka!

Ett exempel: Du köper 200g garn för att sticka ett par lovikkavantar. Nu måste du hitta på något – ett eller flera projekt – som gör av med minst 400g ifrån det du redan hade hemma.

Du kan välja att göra avstämning varje månad, vecka, kvartal eller på helåret – precis som du själv vill. Själv kommer jag nog att göra avstämning månadsvis så jag vet hur jag ligger till.

Så häng gärna med på denna utmaning och sprid den vidare till vänner och bekanta som kan vara intresserade. I sociala medier får ni gärna använda hashtaggen #1gramin2gramut.

Restgarnsgrytlappar

12 reaktioner på ”Utmaning 2021

  1. Äntligen en rolig och bra utmaning, jag menar det där med köpförbud suger ju när garn är ett av få nöjen i livet. 😂
    Klart jag är på och vilken tur att jag har flera tröjor på g 😁😁😁

    1. Jag vet! Man vill ju båda använda det fina man har och så ändå få unna sig något nytt. tröjor är grejen i år, massor av garn går det åt och varmt och skönt är det 🙂

    1. Jag hoppas det. Man glömmer lätt vad man redan har men det är ju roligt att köpa nytt också. Här får man kombinera!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *