Hildurs gratismönster 2021, Stickat - sockor

Britts Sockor i Tencel Raggi – nytt gratismönster

Julen är överstökad och vi har firat in det nya året. Vi har ett nytt år framför oss och det känns spännande. Vem vet vad som döljer sig bakom nästa krök. Det är också dags för årets första gratismönster. Denna gång är det en variant av Britts sockor som vi har stickat i vårt helt nya sockgarn Tencel Raggi. Vi har som vanligt tagit fram ett helt nytt stick-kit som innehåller garn och mönster. Du behöver också stickor nr 3.

Jag tror att jag är lite kär i Tencel Raggi. Garnet är en nyhet från Järbo och har samma tjocklek som Mellanraggi, men det känns helt annorlunda att sticka i och har en helt ny lyster. Färgerna är vackra och mustiga och garnet finns både som enfärgat och flerfärgat. Tencel Raggi är ett glansigt, smidigt och helt naturligt sockgarn, som består av ull och tencel (eller lyocell), en spännande fiber som utfinns ur FSC-certifierad cellulosa från snabbt växande energiskog. Med detta mjuka och fina sockgarn stickar du framtidens sockor som både är snälla mot miljön, slitstarka och väldigt snygga. Material: 75% ull, 25% tencel. Vi har laddat upp i butiken med alla nyanser som finns. Med detta garn tillgängligt så förstår ni ju att jag har stickat sockor hela julhelgen. Resultatet är alltså en ny variant av Britts sockor, som också är årets första gratismönster, och jag kan lova att mer är på gång.

Länk till mönstret hittar du som vanligt här på bloggen!

2 reaktioner på ”Britts Sockor i Tencel Raggi – nytt gratismönster

  1. Hej!

    Jag håller på att sticka brittsockar i tencel raggi och tycker att det blir en extra fläta i mönstret när jag ska upprepa varv 3 – 10 5 gånger. Jag undrar om det är varv 7 – 10 som ska upprepas?

  2. Hej!

    Tack för din fråga. Du har ju ingen fläta på varv 10 , bara på varv 6 så stickar du 7-10
    Så får du ju ingen fläta alls.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *